Τάρτα μήλου με στρώσεις

Φόρμα 22 εκ

Αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι ή με τον αφαιρούμενο δίσκο σαν το δικό μου, βάλτε το αλουμινόχαρτο γύρω του πριν βάλετε την κρέμα, γιατί αλλιώς θα βγει στο φούρνο

Υλικά

Για τη βάση
200 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
100 βούτυρο κρύο

Για τη γέμιση
2 μήλα σε λεπτές φέτες
2 αυγα
200 γρ κρέμα γάλακτος
120 απλό γιαούρτι
50 γραμμάρια ζαχαροκάλαμου
Αλάτι

Για το κραμπλ(τρίμματα)
120 γρ αλεύρι
120 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Κάντε τη βάση

Σε ένα μίξερ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά και χτυπάμε, όταν ανακατευτεί προσθέτουμε κρύο βούτυρο και χτυπάμε και το κάνουμε αμμώδη, ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στη φόρμα
του κέικ 22 εκ., συμπιέζουμε και βάζουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά,

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλάτι, μετά από 20 λεπτά το βγάζουμε από το φούρνο (εδώ πρέπει να βάλουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από την φόρμα)
ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά,

Τώρα φτιάχνουμε το κράμπλ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά όταν ομογενοποιηθούν το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, μετά από 20 λεπτά από το δεύτερο ψήσιμο βάζουμε το κράμπλ στην επιφάνεια και ψήνουμε για
άλλα 20/25 λεπτά

Πολύ Νόστιμο 😋

ΠΗΓΗ: Michela Guerra

Προηγούμενο άρθροΠιταράκια με τυρί…καλύτερα δεν έχετε φάει
Επόμενο άρθροΤηγανητές πατάτες φούρνου (Πολύ Απλή) Συνταγή