Κέικ Σοκολάτας
Είναι το καλύτερο Κέικ Σοκολάτας και πολύ νόστιμο από εμένα. Με λιωμένη μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος μπορείτε να φτιάξετε μια φανταστική επικάλυψη 😋😋😋
Υλικα
Για το κέικ:
2 αυγα
90 γρ ζάχαρη
Βανίλια
120 ml γάλα
100 ml λάδι
180 γρ αλεύρι (ή μέχρι να γίνει μέτρια πηχτή η ζύμη)
1 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το γλάσο:
150 ml γάλα
90 γρ ζάχαρη
50 ml λάδι
30 γρ κακάο
100 γρ σοκολάτα
Εκτέλεση
Αρχικά, ανάβετε το φούρνο στους 160° ή όσο ψήνετε συνήθως στο φούρνο σας.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα με 22, ή 24 εκ., βάζοντας χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι να στεγνώσει.
Βγάζετε από το φούρνο και τρυπάτε το κέικ με την πίσω πλευρά ενός πιο φαρδύ στυλό, μολύβι, ή ότι άλλο έχετε, σημασία έχει οι τρύπες να είναι μεγαλύτερες, να γεμίσετε με το μείγμα της σοκολάτας. Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα.
Σε κατάλληλο δοχείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο -εκτός από τη σοκολάτα. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ελαφρά (χρειάζονται λίγα λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε πρώτα τις τρύπες και περιχύνουμε το κέικ αφήνοντας λίγο από το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και λειαίνουμε.
Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και χτυπάμε.μπαστούνια ή σταγόνες. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Καλη Απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της Феня Георгиева
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.
Υλικά για φόρμα με διάμετρο 24 cm:
Για τη ζύμη:
Αυγά – 2,
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g
Βούτυρο – 120 g
Γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 200 ml
Αλεύρι – 270 g
Κορν Φλάουερ – 30 g
Σκόνη κακάο – 25 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g
Για την κρέμα:
Κρέμα Γιωτης – 3 συσκευασίες των 40 γρ
Ζάχαρη – 180 γρ + βαν Ζάχαρη – 20 γρ
Γάλα – 1 λίτρο
Βούτυρο – 50 g
Για ζελέ:
Ζελέ με γεύση κεράσι Γιώτης – 90 g
Νερό ή χυμός κερασιού – 350 ml
Ζελατίνη – 5 g + 25 ml νερό
Επιπλέον:
Κεράσια χωρίς κουκούτσι περίπου. – 500 γρ
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο δεν είναι καυτό), ξινή κρέμα και γάλα (θερμοκρασία δωματίου).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησίματος(τα πλαϊνά της φόρμας δεν χρειάζονται χαρτι).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά
Βγάλτε από τον φούρνο και κάντε τρύπες με μια λαβή σπάτουλας (δηλαδή τρυπήστε τη ζύμη).
Οι τρύπες μπορεί να είναι μεγάλες ώστε η κρέμα να ρέει καλά μέσα στη ζύμη. (Ήθελα η κρέμα να ρέει καλά στις τρύπες, αλλά δεν τις έκανα αρκετά μεγάλες.
Άρα υπήρχαν σημεία όπου η κρέμα δεν μπορούσε να διαρρεύσει.
Αφήστε να κρυώσει. Χρησιμοποιώ ένα αποσπώμενο δαχτυλίδι (τσερκι) για να κόψω τα πλαϊνά της ζύμης. Βάζω τη ζύμη σε δαχτυλίδι (η διάμετρος θα είναι 23 εκ.) στρωμένη με μεβράνη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Στην κρεμα γιωτης σκονη προσθέτουμε τη ζάχαρη και με λίγο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε την βανίλια στη ζεστή κρέμα ζάχαρη και βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε αμέσως τη ζύμη. Ισιωνουμε. Δώστε λίγο χρόνο για να κυλίσει η κρέμα στις τρύπες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τα κεράσια πλένονται και καθαρίζονται. Προσθέστε νερό στη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Ετοιμάζουμε ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Όπως είναι η ζελατίνη, προσθέτουμε στο ζεστό ακόμα ζελέ και ανακατεύουμε.
Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και απλώστε τα κεράσια πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε το ζελέ σε δύο στάδια (ρίχνουμε το μισό ζελέ και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά).
Στη συνέχεια το άλλο μισό και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Το κέικ είναι έτοιμο.
Ευχαριστούμε για την συνταγή την Erika Oszuszki