Υλικά
Η συνταγή είναι για μιάμιση δόση το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
15 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού τσαγιού καρυδόψιχα
3/4 φλυτζανιού τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1,5 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1,5 κουταλάκι του γλυκού κακάο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι.
Κρέμα πατισέρι:
1,5 κιλό γάλα φρέσκο
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4,5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες
3 κρόκους αυγών
Σιρόπι:
3 και 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1,5 και 3/4 φλυτζανιού τσαγιού νερό
Φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι,την φρυγανιά,τα μπαχαρικά,το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ενώνουμε προσεκτικά τα δύο μείγματα ανακατεύοντας
απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένο ταψί (το μεγάλο της κουζίνας).
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα πατισέρι:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο,την βανίλια,τους κρόκους.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης