Συστατικά
για τους κεφτεδες
500 γρ φιλέτο κοτόπουλου
1 κεφάλι κρεμμύδι
1 αυγό
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά/τριμμένη φρυγανιά
αν χρειαστεί αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα
180 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαγιονέζα
150 γραμμάρια τυρί κότατζ
3 σκελίδες σκόρδο
Επιπλεόν
3 κουταλιές λάδι
Παρασκευή
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους, φροντίζουμε να το ψιλοκόψουμε με μαχαίρι, όχι με μπλεντερ και όχι κιμά.
ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε το αυγό και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα
αλείφουμε το ταψί με λάδι
Φτιάχνουμε από το μείγμα κεφτεδες ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μικρά κενά
ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 C για 25 λεπτά περίπου
Δείτε επίσης Κοτοκεφτέδες με λευκή Σάλτσα
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τυρί.
Σε κάθε μπάλα βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα της σάλτσας
Επιστρέφουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πολύ ωραίο ακόμα και όταν κρυώσει