Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτούς τους αφράτους, μοσχομυριστούς πειρασμούς; Εγώ, πάντως, όχι! Όταν τους φτιάχνω, μοσχοβολάει όλη η γειτονιά
Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
4 -5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ γεμάτες δυόσμο ξερό
2 κ.σ ξύδι μπαλσαμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδακι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περνάω από ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδακι να γυαλίσουν και να γλυκανουν. ( Γίνονται πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μου).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά μαζί ( το ψωμάκι μουσκεμένο και στιμμενο)και προσθέτω λίγο λάδακι ακόμα. Ζυμωνω με πολύ “πείσμα” τον κιμά μου…..για 4 λεπτακια και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα!!!!
Αλεύρωνω και τινάζω τη περίσσεια αλευριού. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο λίγους λίγους τους κεφτέδες!!!!
Αν χρειαστεί σουρωνω το λαδακι μου από το καψαλισμενο αλευρακι που μπορεί να αφήσουν οι κεφτέδες , για να μην μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λαδακι!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
- Για ακόμα πιο αφράτους κεφτέδες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σόδα (1/2 κουταλάκι του γλυκού) μαζί με το ψωμί.
- Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε, μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού στη ζύμη για μια πιο φρέσκια νότα.