Κοκκινιστά Κεφτεδάκια με πουρέ στο Φουρνο

Υλικά

Για τον πουρέ πατάτας:
Περίπου 1 κιλό πατάτες
30 γρ βούτυρο
αλάτι πιπέρι
Περίπου 60 ml γάλακτος
Για τους κεφτέδες
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικό)
κύμινο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 φέτα υγρό ψωμί
λίγο ηλιέλαιο
για τη σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας ντoμάτα φρέσκια η από κονσέρβα κονκασέ
30 ml νερό
λίγη ρίγανη
150 γρ.τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό να τις σκεπάσει και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, όλα τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα, το μουλιασμένο ψωμί λίγο ηλιέλαιο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με αλεύρι. Τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε.
Ρίχνουμε την ντομάτα το νερό τη ρίγανη και τα βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες ρίχνουμε αλάτι πιπέρι το βούτυρο το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον πουρέ μας σ ένα πυρέξ και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα
και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Περιπου 10 λεπτα πριν ειναι ετοιμο  βγαζουμε από το φουρνο και πασπαλίζουμε με το τυρί
και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Βγάζουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Είναι νοστιμότατο!!!!!
Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Subscribe for more recipe here