H συνταγή/φωτό είναι της Marina Ludosan Chef per Passione – by Al.ta Cucina
Υλικά:
5 μεγάλα κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 χούφτα μοτσαρέλα, τριμμένη
1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Κουρκουμάς, για γεύση (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προετοιμασία κολοκυθιών:
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρούμε προσεκτικά την εσωτερική σάρκα, αφήνοντας ένα κέλυφος πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Την εσωτερική σάρκα την ψιλοκόβουμε στο μούλτι ή με το χέρι. Αν βγάλει πολλά υγρά, την στραγγίζουμε ελαφρά.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σάρκα του κολοκυθιού με το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον κουρκουμά (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, για να σφίξει ελαφρώς.
Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον φρυγανιά και παρμεζάνα, και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Αν θέλουμε, τα τελευταία λεπτά ενεργοποιούμε το γκριλ του φούρνου, για να αποκτήσουν μια πιο τραγανή κρούστα.
H συνταγή/φωτό είναι της Marina Ludosan Chef per Passione – by Al.ta Cucina