Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που την έφτιαξα εχθές βράδυ και είναι απλά τέλεια! Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος, τη λένε και μπατζίνα, επειδή είναι λεπτή και ξεροψημένη.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Φτιάξτε μια παραδοσιακή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, γνωστή και ως μπατζίνα! Εύκολη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.
Ingredients
- 1 kg κολοκύθια
- 1 έως 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 5-6 κλαδάκια δυόσμο
- 2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
- 250 γρ. Φέτα
- 1 κ. ελαιόλαδο ρίχνουμε τα τρία τέταρτα μέσα και το 1/4 το ταψί πριν βάλουμε το μείγμα..
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Instructions
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη τα κρεμμύδια και το καρότο αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους...
- Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και τα χτυπάμε να γίνουν μία κρέμα...
- Στύβουμε πολύ καλά το το μείγμα κολοκυθιού το ρίχνουμε μέσα στο χυλό και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τα μπαχαρικά...
- Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρουλιστή με το χέρι... Ξανά ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε σε λαμαρίνα ρηχή που έχουμε ρίξει το υπόλοιπο ελαιόλαδο...
- Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά ανάλογα του φούρνο!!
- Πρέπει να προσέξουμε το αλάτι γιατί αλατίζουμε τον κολοκύθι και αυτό τραβάει πολύ αλάτι επομένως μέσα στο μείγμα δεν βάζω άλλο λόγω τυριών...✓✓
Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki
Notes
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Κολοκυθόπιτα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η κολοκυθόπιτα σας ακόμα πιο νόστιμη και επιτυχημένη. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το αλάτι, γιατί αλατίζουμε τον κολοκύθι στην αρχή και αυτό τραβάει πολύ αλάτι. Επομένως, μέσα στο κυρίως μείγμα δεν βάζω άλλο αλάτι λόγω και των τυριών που είναι ήδη αλμυρά. Στύψτε τα κολοκύθια πάρα πολύ καλά για να βγάλουν όλα τα υγρά τους, αλλιώς η πίτα μπορεί να βγει νερουλή. Αν δεν έχετε δυόσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μαϊντανό ή να προσθέσετε λίγο άνηθο για διαφορετικό άρωμα.











