Ο Κορμός Μπισκότου Σοκολάτας είναι το πιο απλό, γρήγορο και αγαπημένο γλυκό, επειδή η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και χρειάζεται μόλις λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, λοιπόν είναι ιδανικός για να ικανοποιήσω μια ξαφνική λιγούρα για σοκολάτα ή για ένα κέρασμα, άρα είναι μια σίγουρη επιτυχία, καθώς η πλούσια γεύση του και η κρεμώδης υφή του τον κάνουν ακαταμάχητο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κορμός Μπισκότου Σοκολάτας
Φτιάξτε τον πιο κλασικό και αγαπημένο Κορμό Σοκολάτας ή Ποντικάκια με βάση το μπισκότο και το βούτυρο. με 5 μόνο υλικά! Εύκολη συνταγή χωρίς ψήσιμο, ιδανική για παιδιά και γιορτές.
Ingredients
Για τη βάση:
- 300 γρ. Μπισκότα (π.χ. Πτι Μπερ, Γεύση καφέ, Τοποθετημένο γάλα)
- 100 γρ. Μαλακό Βούτυρο (Σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. ζαχαρούχο Γάλα
- Κακάο (ποσότητα δεν αναφέρεται, υποθέτουμε 1-2 κ.σ.)
Για την Επικάλυψη/Πασπάλισμα:
- 50 γρ. Τριμμένο μπισκότο
- Κακάο σε σκόνη
Instructions
Πρώτα, ξεκινάω και ετοιμάζω τα μπισκότα. Χρησιμοποιώ 300 γραμμάρια από τα πιο απλά μπισκότα, όπως Πτι Μπερ ή όποια έχω στο ντουλάπι. Τα τρίβω με τον πιο βολικό τρόπο, είτε στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) είτε με έναν πλάστη, όπως κάναμε παλιά, μέχρι να γίνουν χοντρό τρίμμα
Έπειτα, αδειάζω τα τριμματα μπισκότου σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτω το μαλακό βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα (200 γραμμάρια) και κακάο σε σκόνη, καθώς αυτά τα υλικά θα δώσουν την κρεμώδη υφή στο γλυκό. Μπορώ να ανακατέψω με ένα πιρούνι ή, ακόμα καλύτερα, να φορέσω ένα γάντι και να τα ανακατέψω πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Αφού η ζύμη μου είναι έτοιμη, παίρνω το μείγμα και αρχίζω να σχηματίζω τα "ποντικάκια", δηλαδή τα γλυκάκια μου. Μπορώ να τους δώσω οποιοδήποτε σχήμα θέλω, όπως μπαλίτσες (ποντικάκια) ή να τα πλάσω σε μακρόστενο σχήμα κορμού, οπότε το σχήμα είναι θέμα γούστου.
Τώρα περνάω στην επικάλλυψη. Εγώ τα περνάω πρώτα σε κακάο και μετά στα 50 γραμμάρια επιπλέον τριμμα μπισκότου που έχω κρατήσει. Αυτό το διπλό πασπάλισμα δίνει μια υπέροχη υφή και εμφάνιση στον Κορμό Μπισκότου Σοκολάτας. Τέλος, τα βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να σφίξουν και να μπορέσω να τα κόψω.
Καλή σας απόλαυση!
Tips για τον Τέλειο Κορμό Μπισκότου Σοκολάτας
- Βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και πολύ μαλακό, επειδή έτσι αναμειγνύεται ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά χωρίς κόπο.
- Μπισκότα: Μη γίνει εντελώς σκόνη μπισκότου, γιατί πρέπει να μείνουν και κάποια μεγαλύτερα κομμάτια για να δώσουν την χαρακτηριστική υφή του κορμού.
- Ζαχαρούχο Γάλα: Το ζαχαρούχο γάλα δίνει μεγάλη γλύκα και κρεμώδη υφή, άρα είναι βασικό συστατικό. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο και ζάχαρη άχνη, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.
- Αρώματα: Πρόσθεσε λίγη βανίλια ή μία κουταλιά κονιάκ στο μείγμα, ώστε να ενισχύσεις το άρωμα της σοκολάτας.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










