Μαρμελάδα με αποφλοιωμένα βερίκοκα

Απαραίτητα προϊόντα:

1 κιλό βερίκοκα (μεσαίο, μεσαίο, ώριμο και σκληρό)
1 κιλό ζάχαρη:
1 κουπα νερό.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση:

Πλύνετε τα βερίκοκα, κόψτε κατά μήκος το αυλάκι, αφαιρέστε τον πυρήνα. Εάν είναι επιθυμητό, μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε εκ των προτέρων.
Ξεφλουδίστε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να ατ βυθίσουμε σε βραστό νερό, αμέσως να αφαιρέσουμε και να κρυώσουμε με κρύο νερό και στη συνέχεια να αφαιρέσουμε εύκολα την φλυδα με ένα μαχαίρι.

Ανακατέψτε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη και το νερό και βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε και διαχωρίστε τον αφρό. Οταν πήξει, αυξήστε τη φωτιά και μαγειρέψτε στην επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέστε το χυμό λεμονιου, ανακατέψτε και μετά από 3-4 λεπτά αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίξτε την τελική μαρμελάδα ακόμα ζεστή, σε ζεστά ξηρά βάζα και κλείστε με καπάκια. Γυρίστε ανάποδα και αφήστε το μέχρι να κρυωσει.
Φυλάσσετε σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο
Επόμενο άρθροΜία συνταγή Κέικ απο το Λίβανο….είναι απλή με υπέροχο αποτέλεσμα