Κοτόπιτα με πράσσο

Για δύο μεγάλα ρολά πίτας

θα χρειαστείς

1 πακέτο φύλλα κρούστας που έχεις αφήσει να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση
1/2 κοτόπουλο
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κιλό πράσα
1 κούπα γάλα νερό τόσο που να τα καλύπτει.
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο,
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι,
2 τριμμένα καρότα
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα ντομάτα τριμμένη,
αλατοπίπερο
μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
και λίγο μπαχάρι τριμμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο,
2-3 κουτ.σ. ρύζι,
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
1 κούπα τρίμματα φέτας.

Εκτέλεση

Βραζουμε το μισό κοτόπουλο με αλάτοπίπερο, 5-6 κόκκους μπαχάρι και 1 φύλλο δάφνης.
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κοτόπουλο που έχει περισσέψει από προηγούμενη ημέρα, αλλά τότε θα πρέπει να προσέξεις
τα μπαχαρικά γιατί είναι ήδη μαγειρεμένο κανονικά.

Για τη γέμιση
Ψιλοκόβεις τα πράσα και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με το γάλα και νερό τόσο που να τα καλύπτει.
Τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν και τα ξεπλένεις σε ένα σουρωτήρι. Αυτή η διαδικασία κάνει το πράσο πιο εύπεπτο και φεύγει η αψάδα του.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις ελαφρά τα πράσα με 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, ξερό κρεμμύδι, καρότα και προσθέτεις το κοτόπουλο ψιλοκομμένο.
Σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί και προσθέτεις την ντομάτα , αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο μπαχάρι τριμμένο.

Σιγοβράζεις για 10 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει το μείγμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτεις το καλαμπόκι, ρύζι, γραβιέρα και τα τρίμματα φέτας.
Λαδώνεις ελαφρά με ελαιόλαδο ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας από το πακέτο, και τα τοποθετείς στον πάγκο το ένα πάνω από το άλλο.
Απλώνεις τη μισή γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο των φύλλων, αφήνοντας ένα περιθώριο στα πλάγια, διπλώνεις τα φύλλα για να κλείσεις μέσα τη γέμιση και
τυλίγεις σε ένα ρολό φέρνοντας και τις δύο μεριές των φύλλων προς το κέντρο. Αναποδογυρίζεις το ρολό για να είναι η ένωση προς τα κάτω και το βάζεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και δημιουργείς κι ένα δεύτερο ρολό.

Λαδώνεις ελαφρά και την επιφάνεια των ρολών, κάνεις με ένα κοφτερό μαχαίρι μερικές χαρακιές στην επιφάνεια για να βγαίνει ο αέρας και να ξεροψηθούν τα φύλλα και ψήνεις τα δύο ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Μαίρη Τρακάδα απο την σελίδα Κάτι Νόστιμο

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜικρά μπριός χιονούλες…την συνταγή χρησιμοποιούν μεγάλα ζαχαροπλαστεία
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστική Ντοματόπιτα