Κοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια και τυρί μοτσαρέλα στο φούρνο

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
16 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό
200 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι λευκό κρασί, 1 ποτήρι ζωμό και 200 ml κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η κρέμα γάλακτος.

ΠΗΓΗ: kasarolla.online

Προηγούμενο άρθροCheeseCake με γιαούρτι και μαστίχα
Επόμενο άρθροΣουφλέ μακαρονιών κρεμώδες με υπέροχη κρούστα