Σήμερα μαγειρεύουμε ένα αγαπημένο μας φαγητό, ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο συνδυασμένο με αρωματική μπύρα, κριθαράκι γιουβέτσι και γλυκές πιπεριές Φλωρίνης. Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα που σίγουρα θα απολαύσετε. Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Υλικά:
Κοτόπουλο σε κομμάτια
Λάδι
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
Μπύρα
Ντομάτα κον κασέ
Πελτές ντομάτας
Αλάτι
Μπούκοβο
Πιπέρι
1 κύβος νοστιμιάς
Λίγη ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Κριθαράκι γιουβέτσι
Νερό (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρετε καλά το κοτόπουλο σε λάδι μαζί με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης και σωτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Βάλτε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σωτάρετε τα όλα μαζί για λίγο.
Σβήστε με την μπύρα και αφήστε την να εξατμιστεί λίγο.
Προσθέστε την ντομάτα κον κασέ, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, μπούκοβο, πιπέρι, τον κύβο νοστιμιάς, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι, γυαλίστε ελαφρά το κριθαράκι σε λίγο βούτυρο.
Ρίξτε το γυαλισμένο κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
Σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.
H συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη