Τρυφερά, ζουμερά μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με πιπεριές σάλτσα σόγιας, μέλι, μουστάρδα, σκόρδο και μυρωδικά παντρεύονται σε αυτό το πιάτο σε ένα τηγάνι. Μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή! ✨️

Υλικά – Μερίδες: 3

9 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα ολικής άλεσης
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες κατά μήκος
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες κατά μήκος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C.
Σε μια μικρή κανάτα, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί το κοτόπουλο.
Σε ένα ρηχό ταψί, σκορπίστε τις κομμένες πιπεριές αφήνοντας μερικές για να τις βάλετε ανάμεσα στο κοτόπουλο.
Ραντίστε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες πιπεριές ανάμεσα στο κοτόπουλο.
Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη μαρινάδα και ραντίστε με ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήστε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να ψηθεί καλά.
Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen