Υλικά:

120 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι τσαγιού Μέλι ή 1 φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη(όχι γεμάτο)
3 Αυγά
1 Κρόκος αυγού (για επάλειψη)
1/2 κγ Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Σόδα
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400-500 γραμμάρια)
Κομματάκια γλυκο του κουταλιου για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο με το μέλι ή τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίξε το αλάτι και τη σόδα και ανακάτεψε καλά.
Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια ζύμη μαλακή αλλά όχι κολλώδη.

Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα φυλλο με παχος περιπου 1 εκ και κοβουμε με κου πατ και τα βάζουμε σ ενα ταψι στρωμένο με λαδόκολα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού και τα διακοσμούμε με κομμάτια γλυκου.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Marika Thano

Προηγούμενο άρθροΣπανακόρυζο με χοιρινή τηγανιά
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Λεμονάτο και Ρύζι