Υλικά

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
2 βανίλιες
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
700 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το λάδι την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ στο πολύ χαμηλό για 10 λεπτά!
Σταματάμε το μίξερ και μέσα στο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρη τα ανακατεύουμε με κουτάλι!
Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιών,και βανίλιες και ανακατεύουμε με κουτάλι!
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαρίν απ σιγά σιγά και ζυμώνουμε!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε το αλεύρι για όλες της χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε αλλά σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη !
Εάν σας πέσει αλεύρι περισσότερο και βλέπετε ότι είναι σφιχτή,η σχίζετε τότε ρίχνετε λίγο χυμό φρέσκο πορτοκαλιού!
Οπότε συνεχίζουμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο !!!!
Όταν τα βγάλουμε ζεστά όπως είναι εάν θέλετε τα.περνάτε με λάδι με το πινέλο να γυαλίζουν!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σημείωση: ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με αφράτη ζύμη σόδας….τέλεια για το πρωινό
Επόμενο άρθροH Τεμπελοτυρόπιτα της “Προκομμένης”