Γιαουρτόψωμο της μαμάς 🙂

Υλικά:

3 αυγά
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κουπα – 50/50 φρέσκο ​​γάλα και νερό.
2 φακ ξηρή μαγιά
1 κουτ.γλ αλάτι
100 g βούτυρο αγελάδος.
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κουτ.σούπα ξύδι
3 κ.σ. λάδι
αλεύρι όσο χρειάζεται 🙂

Παρασκευή:

Χρησιμοποιώ ένα μίξερ βάσης με γαντζο για το ζύμωμα για 15 λεπτά – το κάνω δύο φορές 
Αλείφω τη ζύμη με λάδι όταν ζυμωθεί και βάζω να φουσκώσει σε ένα μπολ για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, μπορείτε να το απλώσετε την ζυμη να την τυλιξετε σε ρολο και να κόψετε σε τεμαχια 5-6 εκ πλάτος και να τα βάλετε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλειμμένο με βούτυρο

Μπορείτε να βάλετε σε κάθε ψωμάκι λίγο βούτυρο και τριμμένο τυρί.
Ξαναφουσκώνει, και αλείφουμε με μείγμα κρόκο, λίγο λάδι και λιγο φρέσκο ​​γάλα.
Βάζουμε σε κρύο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνουν 🙂

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρμπονάρα με μπεικον
Επόμενο άρθροΜπισκότα βουτυρου με σοκολάτα…δεν μπορείς να παραμείνεις μόνο σε ενα