Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Είναι η τέλεια λύση όταν θέλω κάτι γλυκό στο πι και φι, χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να περιμένω ώρα. Σε 20 λεπτά, μαζί με το ψήσιμο, έχω έτοιμα αφράτα, μοσχομυριστά μπισκοτάκια που εξαφανίζονται αμέσως! Είναι τόσο απλά, που τα υλικά τα έχω πάντα στο σπίτι. Πάμε να τα φτιάξουμε!
Κουλουράκια

Φτιάξτε αφράτα, πανεύκολα κουλουράκια σε μόλις 20-25 λεπτά, μαζί με το ψήσιμο! Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή με απλά υλικά για κάθε στιγμή.
Prep Time
10 minutes
Cook Time
15 minutes
Total Time
25 minutes
Ingredients
- 210 γραμμάρια ζάχαρη
- 210 ml φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 3 αυγά
- Περίπου 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 5-6 γραμμάρια)
- 1 γραμμάριο βανιλίνη (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας)
- Μια πρέζα αλάτι
- Επιπλέον ζάχαρη για το βούτηγμα
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν
- Ρίχνω το φυτικό λάδι και ανακατεύω ξανά.
- Προσθέτω μια μικρή ποσότητα από το αλεύρι (περίπου 1 κούπα) μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω.
- Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μου, μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Θέλει λίγο υπομονή και ίσως να προσαρμόσετε την ποσότητα του αλευριού.
- Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Παίρνω λίγη ζύμη με ένα κουτάλι (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού), την πλάθω σε μπαλάκι. (αν θέλω εδω τα ανακατευω με σταγονες σοκολάτας και τα κανω παλι μπαλάκια)
- Βουτάω στη ζάχαρη και το πιέζω ελαφρά με το χέρι μου ή με το πιρούνι για να του δώσω ένα επίπεδο σχήμα.
- Τοποθετώ τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Προαιρετικά, κάνω ένα σχέδιο στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Τα βγάζω μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Θα τα λατρέψετε!
Notes
Tips από εμένα:
- Αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει. Η ποσότητα μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με το αλεύρι.
- Γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη ζύμη για έξτρα άρωμα.
- Διατήρηση: Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες και παραμένουν αφράτα.