Σήμερα θα σας δείξω πώς φτιάχνω τα κουρκουμπίνια με μέλι, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά μας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή και γρήγορη, που μπορείς να την κάνεις ακόμα και αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα. Έτσι λοιπόν, με λίγα και απλά υλικά, μπορώ να δημιουργήσω ένα γλυκό που είναι τραγανό, λαχταριστό και γεμάτο άρωμα. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips 
 
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κουρκουμπίνια με μέλι

Μια πιατέλα με σιροπιαστά κουρκουμπίνια με μέλι, πασπαλισμένα με τριμμένα φιστίκια.

Φτιάξε τα πιο εύκολα και τραγανά κουρκουμπίνια με μέλι, μια παραδοσιακή συνταγή που θα σε ενθουσιάσει. Μάθε πώς να δημιουργείς αυτά τα γλυκά ρολάκια με φύλλο κρούστας και μέλι, ιδανικά για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή να τα προσφέρεις στους αγαπημένους σου

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα νόστιμα κουρκουμπίνια, θα χρειαστούμε:

  • Φύλλα κρούστας (όση ποσότητα θέλουμε)
  • Λίγο νερό (για να κλείσουν τα ρολάκια)
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Μέλι ή ένα βαρύ σιρόπι (για το σιρόπιασμα)
  • Φιστίκια ή καρύδια (για το γαρνίρισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα κουρκουμπίνια με μέλι.

1. Παίρνω δύο φύλλα κρούστας, τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο και τα τυλίγω σε σφιχτό ρολό. στο τέλος του ρολού, βάζω λίγο νεράκι για να κολλήσει το φύλλο και να μην ανοίξει στο τηγάνι.

2. Αφού έχω ετοιμάσει το ρολό, το κόβω σε μικρά κομματάκια, σαν μικρά μπουκίτσες.

3. Βάζω αρκετό σπορέλαιο στο τηγάνι μου και το ζεσταίνω σε σιγανή φωτιά.

4. Τηγανίζω τα ρολάκια μου μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.

5. Τα βγάζω από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνω αμέσως μέσα στο μέλι ή στο βαρύ σιρόπι που έχω ήδη ετοιμάσει.

6. Τα αφήνω να τραβήξουν το σιρόπι για λίγα λεπτά.

7. Τα σερβίρω σε μια πιατέλα και τα γαρνίρω από πάνω με τριμμένα φιστίκια ή καρύδια.

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Κουρκουμπίνια

  • Το τηγάνισμα: Για να γίνουν τα κουρκουμπίνια σου τραγανά και να μην καούν, φρόντισε να τα τηγανίζεις σε σιγανή φωτιά.
  • Το σιρόπι: Αν χρησιμοποιήσεις σιρόπι αντί για μέλι, πρέπει να είναι κρύο, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από το ζεστό γλυκό.
  • Η ποσότητα: Μπορείς να φτιάξεις όσα κουρκουμπίνια θέλεις, απλά τυλίγοντας περισσότερα φύλλα κρούστας.