Το Κοτόπουλο Marsala με Ζυμαρικά είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας που έχει κατακτήσει τις κουζίνες όλου του κόσμου. Ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου βυθισμένα σε μια βελούδινη, αρωματική σάλτσα Marsala, η οποία αγκαλιάζει τέλεια τα ζυμαρικά. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ιδανικό για ένα καθημερινό δείπνο, αλλά και αρκετά εντυπωσιακό για να το προσφέρετε σε φίλους.

Υλικα:

Για το κοτόπουλο:
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα Marsala:
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρασί (ή ζωμός κοτόπουλου για μια μη αλκοολούχα εκδοχή)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τα ζυμαρικά:
340 g ταλιατέλες, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο:
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου με σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί πλήρως (περίπου 6-7 λεπτά). Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα Marsala:
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με κρασί (ή ζωμό). Αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς.
Ανακατεύουμε με κρέμα γάλακτος, τυρί παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε μοσχοκάρυδο αν θέλετε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε:
Επιστρέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθεί με τη σάλτσα.
Ρίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα Marsala μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο Marsala με Ζυμαρικά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο Marsala με Ζυμαρικά σας τέλειο! Για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο, φροντίστε να μην το παραψήσετε στο αρχικό στάδιο. Όταν προσθέτετε το κρασί Marsala στη σάλτσα, βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό για να εξατμιστεί γρήγορα το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Αν δεν έχετε κρασί Marsala, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό λευκό κρασί, αν και η γεύση θα διαφέρει λίγο. Για μια πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο στην αρχή.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Η Εκτέλεση είναι της κας Eleni Yiatrou