Διαφήμιση

Υλικά συνταγής:

Αλεύρι1 κούπα
Αλάτι2 κουταλιές σούπας
Πιπέρι2 κουταλιές σούπας
Καπνιστή πάπρικα2 κουταλιές σούπας
Χοιρινά κότσια4 μέτρια (2 κιλά περίπου – χωρίς δέρμα)
Ελαιόλαδο1/3 κούπας
Κομμένο φέτες κρεμμύδι1 μεγάλο
Χοντροκομμένα καρότα3 μέτρια
Ψιλοκομμένο σέλερι2 κλαδιά (χωρίς τα φύλλα)
Χοντροκομμένο σκόρδο4 σκελίδες
Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο1 κλαδάκι (μόνο τα φύλλα)
Ψιλοκομμένο θυμάρι3 κλαδάκια
Λευκό ξηρό κρασί1 κούπα
Ζωμό κότας1 κούπα
Ζωμό κρεατος1 κούπα

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Το πασπαλίζετε πάνω στα κότσια και τα τρίβετε να καλυφθούν παντού. Τα τινάζετε ελαφρά να φύγει το περιτό αλεύρι..
3. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι ή σε γάστρα που μπαίνει στη φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κότσια, γυρίζοντάς τα να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζετε σε πιατέλα.


4. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Τα σωτάρετε ανακατεύοντας για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Προσθέτετε τους ζωμούς και όταν πάρει βράση αδειάζετε το μείγμα στη γάστρα (αν χρησιμοποιήσατε εξ αρχής γάστρα, δεν χρειάζεται να το αδειάσετε πουθενά).
5. Βάζετε από πάνω τα κότσια, σκεπάζετε και ψήνετε στο φούρνο για 2 1/2 περίπου ώρες, να μαλακώσει το κρέας καλά.
6. Βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο και βγάζετε τα κότσια και τα λαχανικά σε πιατέλα. Τα σκεπάζετε να μείνουν ζεστά. Περνάτε τα υγρά της γάστρας από τρυπητό, και βάζετε το υγρό σε κατσαρολάκι. Το βράζετε να πυκνώσει και στη συνέχεια το αδειάζετε πάνω από τα κότσια. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: radicio.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση