Υλικά
1 λίτρο νερό
900γρ ζάχαρη
250ml Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανιλιες
300ml λάδι
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
500γρ σιμιγδάλι χοντρό
Αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υγρά και τη ζάχαρη και τα βάζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ,καλά ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τις βανίλιες μόλις αρχίζει και βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Δείτε επίσης: Λαδοραβανί Αμφιλοχίας
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το στρώνουμε, καλά το κόβουμε σε ρόμβους ή σε τετράγωνα κομμάτια βάζοντας επάνω, σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από την Η κουζινα της Ιωαννας