Οι λαχανοντολμάδες με λάχανο τουρσί. Η πικάντικη γεύση του τουρσιού, σε συνδυασμό με το αρωματικό γέμισμα, δημιουργούν έναν μοναδικό και ικανοποιητικό γευστικό συνδυασμό. Είναι ένα φαγητό που μας θυμίζει τις γιαγιάδες μας και τις παραδοσιακές συνταγές.
Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο τουρσί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
Πιπέρι
Μισό ματσάκι άνηθος
Μισή φλυτζάνα ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Αφαιρώ προσεκτικά τα φύλλα από το λάχανο.
Ετοιμάζω τη γεμιση:
Σοτάρω το κρεμμυδι ψιλοκομμένο,προσθέτω τον κιμά ,τον σοτάρω κι αυτόν,πιπέρι,λίγο νερό να πάρει μια βράση και τέλος τον άνηθο
ψιλοκομμένο.Σβήνω και προσθέτω το ρύζι καρολίνα(καλά ξεπλυμένο).
Αποσύρω από τη φωτιά κι όταν κρυώσει γεμίζω τα λαχανόφυλλα αφού έχω αφαιρέσει τα σκληρά μέρη τους.
Τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα σκληρά μέρη των φύλλων και όσα μικρά περίσσεψαν και από πάνω τους ντολμάδες.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο μαυροπίπερο,σκεπάζω με πιάτο και συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
Σιγοβράζω για 45-50 λεπτά περίπου .
Για το αυγολέμονο:
Χτυπαω τ’ αυγά ,το χυμό από τα λεμόνια,προσθέτω κορν φλάουρ,τη δυαλύω ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο από το ζωμό από το φαγητό .
Το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα μου.Ανακατεύω να πάρει μια βράση και σερβίρω
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου