Οι Λεμονάτες Φτερούγες Κοτόπουλου είναι ένα κλασικό αγαπημένο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, σνακ για ένα παιχνίδι ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα. Με την προσθήκη λεμονιού και μπαχαρικών, αποκτούν ένα υπέροχο άρωμα και μία ακαταμάχητη γεύση, ενώ το ψήσιμο τις κάνει απίστευτα τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά. Εγώ τις λατρεύω!

Συστατικά

1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκια του γλυκού παπρικα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
φρέσκο μαύρο πιπέρι και αλάτι
φρέσκο θυμάρι και μαϊντανό για γαρνίρισμα προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Οδηγίες

Στεγνώστε τα φτερά κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ρίξτε τις φτερούγες με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ανακατέψτε τις φτερούγες με ελαιόλαδο, παπρικα, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο.
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και από πάνω μια σχάρα ψησίματος. Αλλειψτε τη σχάρα με μαγειρικό λαδι.
Ψήστε τα φτερά για 20 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Βάλτε στο γκριλ 1 λεπτο καθε πλευρα
Συνδυάστε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με τα φτερά. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με επιπλέον πιπέρι, αλάτι για γεύση και φρέσκο θυμάρι αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Tips για τις Τέλειες Λεμονάτες Φτερούγες Κοτόπουλου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Λεμονάτες Φτερούγες Κοτόπουλου σας ακαταμάχητες! Το μυστικό για την τραγανή πέτσα είναι το σχολαστικό στέγνωμα των φτερούγων και το μπέικιν πάουντερ. Μην το παραλείψετε! Μη φοβάστε να τις αλατοπιπερώσετε γενναιόδωρα, ειδικά αφού τις βγάλετε από το φούρνο, καθώς το αλάτι αναδεικνύει τις γεύσεις. Αν δεν έχετε φρέσκο σκόρδο, η σκόνη σκόρδου λειτουργεί εξίσου καλά. Για ακόμα πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού στο μείγμα του βουτύρου ή να σερβίρετε με φέτες λεμονιού για να τις στύψει ο καθένας στην μερίδα του.

Καλή Απόλαυση