Κατεψυγμένα ακέφαλα Κοκκινόψαρα στο φούρνο

Αγαπημένο ψάρι το Κοκκινόψαρο… μας δίνει πεντανόστιμη γευση!… Έβαλα όλα τα υλικά της συνταγής  στη λαδόκολλα και ψήθηκαν στο φούρνο μέσα

Υλικά: για 4 άτομα

3 μεγάλα κατεψυγμένα ακέφαλα κοκκινόψαρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/2 ποτήρι λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Αγοράζουμε τα ψάρια και λέμε να μας τα καθαρίσουν με την κορδέλα από τα αγκάθια περιμετρικά καθώς και την ουρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 0C πάνω κάτω.
Τα αλατοπιπερόνουμε, και βάζουμε ρίγανη κατά βούληση από τις δυο πλευρές τους.
Τα τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο κάνοντας ένα πακέτο.


Τα τοποθετούμε στο φούρνο για δυο ώρες περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τη συσκευασία και όπως είναι ζεστά με ένα πιρούνι αφαιρούμε τα λέπια μαζί με την πέτσα.
Ξεχωρίζουμε το ψαχνό από τα κόκκαλα, και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.

Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο μαζί με ρίγανη ανακατεύοντάς το με ένα μπλέντερ.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Η Συνταγή είναι του Γιώργου Λαλούση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Πανέ με σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΠιπεριές τηγανιτές με σάλτσα