Λιόψωμο με λιαστή ντομάτα, ελιες και ρίγανη.
Η γεύση είναι μοναδική και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο εκτός από λίγο λάδι!
Είναι για όλες τις ώρες, για πρωινό προσθέτουμε ένα φλιτζάνι καφέ, για μεσημεριανό ένα ποτήρι μπύρα και για βραδινό ένα ποτήρι κρασί!
Υλικά
1 φλιτζάνι καλαμποκαλευρο
2 φλιτζάνια άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή
1 1/2 κγ αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό (περίπου 40 βαθμούς)
Αποξηραμένες λιαστές ντομάτες
Σταφιδελιές
Ρίγανη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα ξηρά υλικά και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12 έως 24 ώρες.
Η ζύμη μεταφέρεται σε ένα καλάθι στρωμένο με πανι και πασπαλισμενη με αλεύρι και αφήνεται για 1-2 ώρες.
Η κατσαρόλα ζεσταίνεται στο φούρνο στους 230 βαθμούς, πλάθεται το ψωμί και αλευρώνεται και με τη βοήθεια χαρτιού μπαίνει στην κατσαρόλα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά με καπάκι και μετά άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς.