Οι τηγανίτες με φέτα αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό σε πολλές χώρες.
Ας δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου νόστιμες τηγανίτες, ακολουθώντας τη συνταγή
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι σκληρό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη)
Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
(Προαιρετικά) Λίγο γάλα για να μαλακώσει η ζύμη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ξηρή μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό.
Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει, σημάδι ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι.
Πρόσθεσε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζύμωσε καλά, προσθέτοντας λίγο γάλα αν χρειαστεί για να μαλακώσει η ζύμη.
Άφησε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Επλασα 4 τηγανίτες με φέτα κ ελαιόλαδο, τηγάνισα μια μια.
Αφού βγάλεις τις τηγανίτες από το τηγάνι, άφησέ τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Πασπάλισε με ρίγανη και σερβίρε ζεστές.