Σήμερα σας κερνάω την πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για μάφινς μπανάνας βρώμης, που γίνονται πανεύκολα και είναι τέλεια για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Είναι τόσο αφράτα και λαχταριστά που θα γίνουν τα αγαπημένα τους, ενώ εσείς θα είστε σίγουρες πως τους δίνετε κάτι θρεπτικό και σπιτικό. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε φανταστικά μάφινς σε χρόνο μηδέν!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μάφινς μπανάνας βρώμης
Σας κερνάω τα πιο εύκολα και υγιεινά μάφινς μπανάνας βρώμης, τέλεια για το κολατσιό στο σχολείο ή για ένα γρήγορο σνακ. Είναι αφράτα, λαχταριστά και φτιάχνονται στο air fryer σε λίγα λεπτά!
Ingredients
Για να φτιάξουμε τα μάφινς μας, θα χρειαστούμε:
- 1 μπανάνα λιωμένη
- 4 κ.σ. βρώμη αλεσμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
- Κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μάφινς μπανάνας βρώμης.
1. Πρώτα, προθερμαίνω τη φριτέζα αέρος (air fryer) στους 160°C.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά: τη λιωμένη μπανάνα, την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τη βανίλια, το κακάο και το μέλι, αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω.
3. Ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Αν θέλω, προσθέτω και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύω απαλά.
5. Παίρνω τις φόρμες σιλικόνης και βάζω το μείγμα μέσα, γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3 περίπου.
6. Βάζω τις φόρμες στο air fryer και ψήνω στους 160°C για 12 λεπτά.
7. Αφού ψηθούν, τα αφήνω να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρω.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Χρήσιμα Tips για τα Μάφινς μπανάνας βρώμης
- Η μπανάνα: Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο γλυκά και αρωματικά θα γίνουν τα μάφινς σου.
- Η βρώμη: Αν δεν έχεις ήδη αλεσμένη βρώμη, μπορείς να αλέσεις τη δική σου στο μπλέντερ ή σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει σκόνη.
- Το μέλι: Η προσθήκη μελιού είναι προαιρετική. Αν η μπανάνα σου είναι πολύ ώριμη, ίσως δεν χρειαστεί καθόλου.








