Το Υπέροχο Κέικ Caprese (Λεμονοκέικ )

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο Κάπρι, μπορείτε σίγουρα να φτιάξετε το κέικ Caprese.

Υλικά

200 γρ αλεύρι αμυγδάλου (2 φλιτζάνια)
200 gr λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρότερα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ραβδί βούτυρο 113 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές άμυλο πατάτας (50 γραμμάρια)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας λιμοντσέλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τους κρόκους από το ασπράδι και αφήστε τους στην άκρη.
Πριν κόψετε τη σοκολάτα τοποθετήστε την στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Θα σας βοηθήσει να λιώσετε ενώ την κόβετε. Ψιλοκόβουμε με το χέρι ή τον μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το βούτυρο και την 1/2 της ζάχαρης και με ένα σύρμα χειρός ή ανακατέψτε το μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το άμυλο πατάτας και το μπέικιν πάουντερ. Τώρα συνδυάστε τη λευκή σοκολάτα και το αλεύρι αμυγδάλου. Θα είναι λίγο παχύ αλλά έτσι πρέπει να είναι.

Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια και το άλλο μισό της ζάχαρης σε μαρέγκα.
Ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια στη ζύμη αμυγδάλου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης που διπλώνει από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά.
Ρίχνουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 Κελσίου για 45 λεπτά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη πριν το σερβίρετε.
Ενα υπέροχο γλυκό ανά πάσα στιγμή.

 

Απολαμβάνω!

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοκκινιστά με τυρί…Συνταγή Έκπληξη
Επόμενο άρθροΠατάτες στον Ατμό: Υγιεινές, Γευστικές, και Αρωματισμένες με Λεμόνι και Μυρωδικά