Συστατικά

1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
750ml γάλα
23 gr κορνφλαουρ
25 gr σκόνη κακάο
5ml  βανίλιας
2 αυγα
45 gr βούτυρο
1 συσκευασία μπισκότα τετράγωνα παπαδοπουλου

Εκτέλεση

Κρατήστε 125ml του γάλακτος και προσθέστε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και ζεστάνετε ήπια μέχρι να είναι ζεστό και να έχει ατμό – αλλά να μην βράζει.
Ενώ το γάλα θερμαίνεται, συνδυάστε το γάλα που κρατήσατε, το κορνφλαουρ, το κακάο, την βανίλια και τα αυγά. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα πολύ αργά, χτυπώντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αυτό δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο.

Τοποθετήστε ένα στρώμα μπισκότων σε ένα βουτυρωμένο πιάτο τάρτας. Απλώστε την ζεστή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίστε καλά με κανέλα.
Αφήστε να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για να πήξει για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα ή βάλτε στο ψυγείο.
Σερβιρισμένο σε θερμοκρασία δωματίου με καλό καφέ ή μετά από καλό φαγητό.
Οι ποσότητες κάνουν 1 κρέμα.

ΠΗΓΗ: www.food24.com