Συστατικά

1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (200 ml),
1 φλυτζάνι φυτικού ελαίου (110 ml),
200 ml. ζεστό νερό (1 φλιτζάνι),
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά αλατιού καφέ,
Ένα πακέτο μαγιάς (42 γραμμάρια),
Σχεδόν 4 – 4,5 φλιτζάνια αλεύρι παντός είδους.
Για την επάλειψη
50 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου (1 κουταλιά της σούπας).
Για απο πάνω
1 κρόκο αυγού,
1 πρέζα ζάχαρη,
Ένα κγ φυτικό λάδι,
Μαύροι σπόροι κύμινου.

Διαδικασία της συνταγής 
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρις ότου η μαγιά και η ζάχαρη διαλυθούν.
Στη συνέχεια, προσθέστε το φυτικό λάδι, αλάτι και προσθέστε το αλεύρι αργά και ζυμώστε καλά.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να ανέβει για 30 λεπτά.
Μετά από τα 30 λεπτά, πάρτε κομμάτια μεγέθους μανταρινιού από τη ζύμη και τα πλάθετε στην παλάμη σας.
Κάντε τα κομμάτια της ζύμης μεγαλύτερα πλαθοντας τα πάνω σε μια απλή επιφάνεια  χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ως ένα πιατάκι του τσαγιου.

Βουρτσίστε το λιωμένο βούτυρο πάνω τους και δώστε τους μία λεπτή και μακριά μορφή σαν ένα φίδι.
Αφού γίνουν μακριά, γυρίστε την αρχή της ζύμης και το τέλος της ζύμης στις αντίθετες πλευρές.
Ενώστε τις άκρες μαζί για να τις φτιάξετε ένα δακτύλιο.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Ανακατέψτε τον κρόκο αυγού, το φυτικό έλαιο και μια πρέζα ζάχαρης σε ένα μικρό μπολ.
Βουρτσίστε το μείγμα από πάνω και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια, σερβίρετε σπιτικά μαλακά κουλουράκια ζεστά.

Πηγη: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΠέννες με κιμά ρίγανη και Φέτα
Επόμενο άρθροΤα Χριστουγεννιάτικα Σιροπιαστά κουλουράκια λεμονιού