Μαλακά Κουλούρια από το Χωριό

Συστατικά

7 γρ. στιγμιαία ξηρή μαγιά
½ φλιτζάνι ζεστό γάλα
¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό
15 ml / 1 κουταλάκι. ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
238 gr / 2 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Για να τελειώσετε / λούστρο:
1 αυγό, χτυπημένο
15 ml / 1 κουταλάκι. Σουσάμι – προαιρετικά –

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C
Συνδυάστε τη μαγιά με ζεστό νερό σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη ζύμη να διαλυθεί για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζεστό γάλα και το ελαιόλαδο στο μείγμα, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη.
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το αλάτι. Κάνετε ένα χώρο στη μέση και ρίχνετε το μείγμα μαγιάς.
Συνδυάστε και ζυμώστε τη ζύμη για λίγα λεπτά. Θα πάρετε υπέροχη, μαλακή ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με με μία μεμβράνη και πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο για 2 ώρες. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού διπλασιάσετε το μέγεθος, διαιρέστε τη ζύμη σε 6 μπάλες. Κάθε φορά, κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης ανάμεσα στις παλάμες σας για να φτάσετε περίπου 16 cm. Στη συνέχεια, στροβιλίστε και κυλίστε και σφραγίστε τα δύο άκρα μαζί.

Επαναλάβετε αυτό με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης.
Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 2,5 cm. ανάμεσα σε κάθε κουλούρι, καθώς θα απλωθούν κατά το ψήσιμο. Βουρτσίστε με το μείγμα αυγών και πασπαλίστε σουσάμι πάνω από την κορυφή, αν θέλετε.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο 200 C για 10 λεπτά. Στη συνέχεια γυρίστε το ψησιμο μέχρι 190 C και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα πλούσιο, χρυσό χρώμα.

Σερβίρετε ζεστά!

ΠΗΓΗ: ozlemsturkishtable.com

Προηγούμενο άρθροΠικάντικη Σαλάτα με Φέτα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Γεμιστές (Imam Bayildi)