Μπαστούνια Πατάτας με σουσάμι

Μια υπέροχη γεύση με συστατικά διαθέσιμα σε ΚΑΘΕ Σπίτι

Απαραίτητα υλικά

2 πατάτες 450 – γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ – 110 γραμμάρια

Για από πάνω
σουσάμι

Για τηγάνισμα
2 ποτήρια λάδι – 360 ml

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις
βράζουμε να ειναι μαλακες στο πηρουνι.
Βγάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι σε πουρέ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κορνφλαουρ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρουμε μια μπισκοτενια ζύμη
Περνούμε μια ποσότητα απο την ζύμη 60-80 γρ και πλάθουμε το μπαστούνι περίπου 15-20 εκ. Στην συνέχεια το βάζουμε και το κυλάμε σε ένα πιατο γεμάτο σουσαμι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να καψει και βάζουμε τα μπαστούνια λιγ λιγα και τα γυρνάμε με ενα πηρούνι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τα βγάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα στριφτή με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΤιραμισού σε ρολό σε 30 λεπτά…με μία μαγική κρέμα που τρώγετε με το κουτάλι