Σήμερα το πρωινό μου ήταν πραγματικά ξεχωριστό, καθώς έφτιαξα αυτά τα μοναδικά νόστιμες τηγανίτες.
Η ζύμη, που ετοίμασα χθες το απόγευμα και άφησα στο ψυγείο, μου χάρισε ένα πρωινό γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
300 ml χλιαρό νερό
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
50 ml λάδι
7 γραμμάρια ξερή μαγιά
Περίπου 850 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Ετοίμασα τη ζύμη χθες το απόγευμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχω μια λεία και ελαστική ζύμη.
Την άφησα στο ψυγείο να φουσκώσει όλη τη νύχτα.
Το πρωί, έβγαλα τη ζύμη από το ψυγείο και την άφησα να ξεκουραστεί για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, τηγάνισα τα μεκίτς σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα νόστιμο!

Συμβουλές
Μπορείτε να σερβίρετε τα μεκίτς με τυρί, μέλι ή μαρμελάδα.
Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ, μπορείτε να την αφήσετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.

ΠΗΓΗ