Αν ψάχνετε για μια νέα γεύση για ψητό κοτόπουλο, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το
Mojo Chicken. Θα λατρέψετε τον συνδυασμό γεύσεων! Το Mojo παρασκευάζεται από πορτοκάλια, λάιμ, κύμινο, κόλιανδρο, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Το κοτόπουλο εμποτίζεται με αυτή τη γευστική μαρινάδα και στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να
ροδίσει, να γίνει ζουμερό και τρυφερό!

Υλικά 🛒

1 ολόκληρο κοτόπουλο

Κουβανική μαρινάδα Mojo:
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 Lime
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι χυμός λάιμ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος

Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κοτόπουλο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλη την μαρινάδα mojo. Ρίξτε τη μαρινάδα σε όλο το κοτόπουλο. Σκεπάζετε με μεμβράνη και μαρινάρετε για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα, (τις τελευταίες 4 ώρες γυρίστε το κοτόπουλο από την πλευρά του στήθους προς τα κάτω στη μαρινάδα). Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Δέστε τα πόδια μεταξύ τους με ένα κορδόνι κουζίνας.
Ψήστε το κοτόπουλο στο χαμηλότερο ράφι στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως. (Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.)
Αφαιρέστε από το φούρνο. Ξεκουράζετε για 5 λεπτά και σερβίρετε με το νόστιμο υπόλοιπο
ζουμί στο τηγάνι.

Καλη Απόλαυση! 😊

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν μπορείτε να βρείτε κόλιαντρο, αντικαταστήστε το με μαϊντανό.
Ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αυτή τη συνταγή.

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως φτιάχνετε η αυθεντική καρμπονάρα
Επόμενο άρθροΜπαλάκια με Χουρμάδες και καρύδια