Κοκκινιστό κοτόπουλο με λαχανικά

Συστατικά

4 μηροί κοτόπουλου, 2 στήθη κοτόπουλου με δέρμα, 2 φτερά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Επιλέξτε μίνι γλυκές πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί) * προαιρετικά
1 πιπεριά τσίλι κομμένο σε μικρά κομμάτια με σπόρους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
2 κουταλάκια αλάτι (προσθέστε περισσότερα για γεύση)
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προσθέστε περισσότερα για γεύση)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι (επικάλυψη)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κουτί (800 gr) τριμμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
Φρέσκο ​​μαϊντανό

Οδηγίες:

1. Πασπαλίστε τα κομμάτια κοτόπουλου με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και απλώστε απαλά τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σας σε μια μέτρια-υψηλή φλόγα. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μετακινήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί
ή σε ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές ή περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί.

4. Προσθέστε τις πιπεριές, μίνι πιπεριές, τσίλι και κάπαρη. Προσθέστε κονσέρβες ντομάτες με 1 φρέσκο ​​φύλλο βασιλικού και αποξηραμένα βότανα – 1 κουταλιά της σούπας ξηρό βασιλικό, 1 κουταλιά της σούπας ξηρό μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας ξηρή
ρίγανη.
5. Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί πριν προσθέσετε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
6. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι και γυρίστε τα ενώ ανακατεύετε τη σάλτσα σιγοβράζοντας. Συνεχίστε να σιγοβράζετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 35-45 λεπτά. Προσθέστε φρέσκο ​​μαϊντανό από πανω.
7. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Εάν είναι απαραίτητο, βράστε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βγάλτε με ένα κουτάλι τυχόν περιττό λίπος από την σάλτσα. Ρίξτε με το κουτάλι τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μετά πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Finf more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜυδοπίλαφο….
Επόμενο άρθροKοτόπουλο με πιπεριές και κρέμα γάλακτος