Σαλάτα με μαύρα φασόλια

Συστατικά

500γρ φασόλια μαύρα Πρεσπών ή Καστοριάς, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
2 κουτ. κύμινο σκονη
1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένο και πολτοποιημένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
2 αυγά σκληρά βρασμένα, κομμένα σε 6 σφήνες το καθένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες

Μουσκεύετε τα φασόλια αποβραδίς, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα και καλύψτε με νερό.
Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και μαγειρέψτε έως ότου τα φασόλια είναι τρυφερά, περίπου 5-8 λεπτά.
Αποστραγγίστε τα φασόλια και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε χυμό, λάδι, κύμινο, καγιέν, σκόρδο και αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να σπάσουν ελαφρά τα φασόλια. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και περιβάλλεται με σφήνες αυγών. Ραντίστε με περισσότερο λάδι και πασπαλίζετε με το μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Περισσότερα… Μαύρα φασόλια: Μια εκρηκτική «βόμβα υγείας»

Προηγούμενο άρθροΔροσερή Πατατοσαλάτα
Επόμενο άρθροΣιροπιασμένα τρίγωνα αμυγδάλου