Η Μελιτζάνα στο φούρνο είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις. Όλοι αγαπάμε τις μελιτζάνες, αλλά όταν τις συνδυάζουμε με μοτσαρέλα που λιώνει και μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με αρωματικά, το αποτέλεσμα γίνεται απλά σούπερ νόστιμο! Μπορείτε να τις φάτε ζεστές απευθείας από το ταψί, καθώς είναι ιδανικές για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα ελαφρύ βραδινό. Εγώ τις φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα γίνονται ανάρπαστες.


Υλικά για την Μελιτζάνα στο Φούρνο

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 100 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • Λίγη ρίγανη
  • Περίπου 100 γραμμάρια τυρί πίτσας (τριμμένο)
  • Περίπου 50 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι (για το πασπάλισμα)
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό για γεύση

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεκινάω και κόβω τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών και τις βάζω σ’ ένα μπολ. Τις αλατίζω καλά και τις τρίβω λίγο με το αλάτι, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Μετά, τις βάζω σε μια χαρτοπετσέτα και τις ταμπονάρω με μία άλλη για να απορροφήσουν την υγρασία.

Τοποθετώ τις μελιτζάνες σ’ ένα πυρέξ ή ταψάκι. Ρίχνω λάδι από πάνω, βάζω μία φέτα μοτσαρέλα πάνω σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας.

Ανακατεύω τον πελτέ ντομάτας με τον βασιλικό, τη ρίγανη και μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Με ένα κουτάλι, βάζω αυτή τη σάλτσα ντομάτας γύρω-γύρω από το τυρί.

Από πάνω, βάζω το τριμμένο τυρί πίτσας και τις ψιλοκομμένες ελιές και τέλος ρίχνω πάλι λίγο λάδι. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C και ψήνω τη μελιτζάνα στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Μόλις τις βγάλω, πασπαλίζω με φρέσκο μαϊντανό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για την Ψητή Μελιτζάνα

Το αλάτι βοηθάει τη μελιτζάνα να βγάλει τα πικρά υγρά της, γι’ αυτό μην παραλείψετε αυτό το βήμα.

Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μοτσαρέλα αντί για συσκευασμένη.

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα ή παρμεζάνα στο τέλος για έξτρα αλμυρή γεύση.

Find more delicious recipes here