Συστατικά
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (~ 1 λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα dijon (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/2 αλάτι κουταλακιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Κατευθύνσεις

Ανακατέψτε τα πάντα και απολαύστε το με μια σαλάτα!
Σημείωση: Φυλάσσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Ανακινήστε για να αναμίξετε πριν χρησιμοποιήσετε.
Επιλογή: Προσθέστε μία ιδέα μέλι για γλυκύτητα για να εξισορροπήσετε τη γεύση της σάλτσας.

Χρήση σε:
Χωριάτικη Σαλάτα 
Ελληνική σαλάτα στυλ Τσουκνίδα
Σαλάτα του καίσαρα
Ελληνική σαλάτα με κουσκούς
Ντομάτα και σάλτσα Φέτας 
Μεσογειακή σαλάτα Quinoa
Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών Tortellini

Αλλά και σε πολλά κρέατα BBQ

 

Προηγούμενο άρθροΚρεμμυδόπιτα με Μανούρι…Σκέτο λουκούμι!
Επόμενο άρθροΤα πιο νόστιμα μπιφτέκια στον κόσμο