Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες
4 πιπεριές (ποικιλίας της αρεσκείας σας)
Ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
Χούφτα ντοματίνια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι για 30 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τηγανίζουμε και τις πιπεριές, κόβοντάς τες σε λωρίδες ή ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες!!

Ένα πιάτο Μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι μια γευστική επιλογή που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν. Αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το Μοσχαράκι με μελιτζάνες μαγειρεύεται αργά σε σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και μαιντανό, γίνεται τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Οι μελιτζάνες, τηγανισμένες μέχρι να χρυσαφίσουν, προσθέτουν μια υφή και μια γλυκιά γεύση που ταιριάζει τέλεια με το μαλακό μοσχαράκι. Αυτό το πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση, σερβίρεται με ζεστό ψωμί και μια δροσερή σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. ⭐

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ελιά
7-8 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 κ.σ πελτέ

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας από τις δύο μεριές μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο τσιγαρίζω λίγο και προσθέτω τις ντομάτες και 2 1/2 ποτήρια νερό και βράζω μεχρι να μαλακώσει το κρέας!
Εχω κόψει τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις εχω βαλει μισή ώρα σε αλατόνερο.Τις στραγγίζω και τις τηγανίζω ελαφρά! Τις βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.Οταν το κρέας μου ειναι σχεδόν ετοιμο προσθέτω τις μελιτζάνες αλάτι πιπέρι τον μαιντανό και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό!!! Αφήνω να βράσουν ολα μαζί μεχρι να δέσει η σαλτσα και να μείνει με το λάδι τους!!

Καλή επιτυχία!!

H συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με μερέντα ή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣάμαλι: Η αυθεντική συνταγή “όπως παλιά”