Μελιτζάνες με τας κεμπάπ είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η πλούσια γέμιση από τρυφερό μοσχαράκι και η ζουμερή σάρκα της μελιτζάνας δημιουργούν ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τις μελιτζάνες:

  • Μελιτζάνες: 4 (περίπου 1200 γρ)
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας (για το άλειμμα)
  • Αλάτι

Για τη γέμιση (τας κεμπάπ):

  • Μοσχαρίσιο κρέας: 400 γρ.
  • Ντομάτες (ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια): 2
  • Κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια): 1
  • Πράσινες πιπεριές (πολύ ψιλές): 6
  • Ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα): 2
  • Σκόρδο (λιωμένες): 6 σκελίδες
  • Πελτέ ντομάτας: Μισή κουταλιά της σούπας
  • Βούτυρο: Μισή κουταλιά της σούπας
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • Ζεστό νερό: 3 φλιτζάνια

Για τα μπαχαρικά:

  • Αλεσμένο αλάτι: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Κύμινο: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαύρο πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Θυμάρι: 2 κουταλάκια του γλυκού

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ να στέκονται, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι (2 κ.σ).

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε και το κρέας σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.

Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, κύμινο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι). Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά χωρίς καπάκι. Η γέμιση για τις **Μελιτζάνες με τας κεμπάπ** είναι έτοιμη.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε το εσωτερικό τους προς τα κάτω, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση.

Τις γεμίζουμε με τη σάλτσα και ό,τι περισσέψει το ρίχνουμε στο πυρέξ.

Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 ° C για 15-20 λεπτά.

Το πιάτο Μελιτζάνες με τας κεμπάπ είναι έτοιμο. Καλή Απόλαυση!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (κρέας και σάλτσα): 25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά (χωρίς το ψήσιμο της μελιτζάνας)

Επιπλέον Χρόνοι: 40-50 λεπτά (για το ψήσιμο της μελιτζάνας και το τελικό ψήσιμο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν οι μελιτζάνες ακόμα πιο μελωμένες, μπορείτε να τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι πριν το ψήσιμο. Δείτε και άλλες συνταγές με λαχανικά.

Αν θέλετε το τας κεμπάπ να είναι πιο πικάντικο, προσθέστε λίγη καυτερή πάπρικα. Δείτε κι άλλες συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικαταστήστε το μοσχαρίσιο κρέας με κιμά. Δείτε ιδέες για γεμιστά λαχανικά.


 

Σχετικές Συνταγές 

Μουσακάς: Η Παραδοσιακή Συνταγή

Γιουβέτσι Μοσχαρίσιο

Κοκκινιστό με Αφράτο Πουρέ