Συστατικά
2-1 / 2 φλιτζάνια φρέσκα μπρόκολα
6 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού γάλα 2%
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι κομμένες ελιές
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ψιλές φέτες (ξυρισμένες) τυρί παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στο Grill. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε τα τεμαχισμένα μπρόκολα σε μέγεθος μπουκιάς και φέρτε τα σε σημείο βρασμού. Μετα μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράζετε 4-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το μαγειρεμένο μπρόκολο, το τριμμένο τυρί και τις ελιές. Σε ένα 25 εκ τηγάνι για φούρνο, κάψτε λάδι σε μέτρια φωτιά, και ρίξτε το μείγμα αυγών. Μαγειρέψτε, ακάλυπτα, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
Βάλτε το στο φούρνο για 2-4 λεπτά να πάρουν χρώμα τα αυγά από πάνω. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με το ξυρισμένο τυρί και μαϊντανό.
Καλή Απόλαυση