Υλικά
Για την κρούστα:
– 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– Πρέζα αλάτι
– Παγωμένο νερό (με παγακια)
Για τη γέμιση:
– 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
– 1 1/2 + 1/3 φλιτζάνι νερό (μοιρασμένο)
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλουρ
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μπορείτε να τα φτιάξετε χρησιμοποιώντας έτοιμο φύλλο
Λάδι για τηγάνισμα (εγώ χρησιμοποίησα λάδι φυτικό)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Το φύλλο!!
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
Τρίβουμε το βούτυρο πάνω από το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε να ενωθούν.
Σιγά-σιγά, μια ή δύο κουταλιές της σούπας προσθέτουμε το παγωμένο νερό, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι
να σχηματιστεί μια ζύμη.
Γυρίστε τη ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο καθαρό πάγκο ή ξύλο κοπής και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη (30-45 δευτερόλεπτα)
Δώστε σχήμα μπάλας, επιστρέψτε σε μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι το βήμα 3!
Βήμα 2: Η γέμιση!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 5 λεπτά – ανακατεύοντας συχνά.
Όσο ψήνονται τα μήλα, σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι νερό και το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
Όταν τα μήλα είναι μαλακά, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το κορν φλαουερ και χτυπήστε με το σύρμα να ενωθούν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δείτε τον πάτο της κατσαρόλας όταν ανακατεύετε (θέλουμε η γέμιση να
είναι πηχτή, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να ρέει από τις πίτες!)
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για αργότερα!
Βήμα 3: Φτιάχνουμε τις πίτες
Ζεστάνετε το λάδι σας σε μέτρια φωτιά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε σε πάχος περίπου 3-6mm
Κόψτε σε κύκλους. Χρησιμοποίησα ένα καπάκι από ένα δοχείο.
**Προαιρετικό ** Ήθελα οι κύκλοι μου να είναι μεγαλύτεροι, γι’ αυτό τους άνοιξα λίγο περισσότερο.
Προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμισή σας στη μέση του κύκλου σας.
Διπλώστε στη μέση πάνω από τη γέμιση.
Πιέστε απαλά κατά μήκος της άκρης με τα δάχτυλά σας.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πιέσετε σταθερά μεταξύ τους.
Αναποδογυρίστε το ^Προσεκτικά^ και πιέστε το ξανά με το πιρούνι.
Βάλτε απαλά στο λάδι και τηγανίστε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά – αρκεί να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει!!
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε σχάρα και μετά απολαμβάνουμε!!
Είναι απολύτως καταπληκτικά με παγωτό!!!😋
** αν σας περισσέψει λίγη γέμιση, είναι επίσης καταπληκτικό με παγωτό!!;) **
ΠΗΓΗ: instructables.com By TaliaStewart in Cooking Pie