Το μοσχάρι βραστό είναι ένα φαγητό, ιδιαίτερα δημοφιλές τις κρύες μέρες.
Η πλούσια γεύση του κρέατος που μαγειρεύεται αργά σε ζωμό, σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το αυγολέμονο, δημιουργούν ένα πιάτο που ζεσταίνει την καρδιά και ικανοποιεί τον ουρανίσκο.
Είναι ένα φαγητό που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα στο σπίτι και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια
3 καρότα
3-4 πατάτες
2-3 φύλλα δάφνης
Ρίγανη
2 αυγά
2 λεμόνια
Ζωμός από το μαγείρεμα του κρέατος

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να θωρακιστει.
Αυτό θα σφραγίσει τους χυμούς του κρέατος και θα του δώσει πιο έντονη γεύση.
Προσθέτουμε νερό να το σκεπάσει, λίγο πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σ’ άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μια φλυτζάνα από το ζωμό
Μόλις τα λαχανικά πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το κρέας τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τελος συμπληρώνω ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και το αφήνω σε σιγανή φωτιά άλλη μισή ώρα.

Αυγολέμονο:
Ενώ το φαγητό μας σιγοβράζει, φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε καλά για να ζεσταθεί το αυγολέμονο χωρίς να κόψει.

Αφού το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε ζεστό.

H συνταγή είναι της Φίλης Ελινα Σκλαβου