Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι-ποντίκι στρογγυλό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για πανάρισμα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λεμόνι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα
Αλεύρι για τη σάλτσα
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω 1 κσ βούτυρο και ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας καλά αλατοπιπερωμένο και αλευρωμένο.
Προσθέτω το κρεμμύδι και τα καρότα ολόκληρα και σβήνω με λευκό κρασί.
Στίβω ένα λεμόνι και συμπληρώνω νερό να σκεπαστεί το κρέας μέχρι τη μέση.
Σιγοβράζω περίπου μιαμιση ώρα γυρνώντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές.
Αφού βράσει και κρυώσει λίγο ,το κόβω σε φέτες.
Για τη σάλτσα
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. φρ.βούτυρο βάζω μία μικρή συσκευασία φρέσκα μανιτάρια.
Πασπαλίζω λίγο αλεύρι,ανακατεύω καλά,χαμηλωνω τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά ολο το ζωμό του κρέατος.
Προσθέτω το κρέας, σκεπάζω και σιγοβράζω μισή ώρα περίπου,αν χρειαστεί και λίγο νερό συμπληρώνω.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου