Ρύζι στην κούπα με κρέας και λαχανικά

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ(300 γρ.)
20 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ.βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
4 φλυτζάνια ζεστό νερό (720 ml)

Για σάλτσα

100 ml ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. κρέας μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο μικρά κομματάκια
2-3 φύλλα κινέζικο λάχανο
1 και μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ τοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ αλεύρι
20 ml σάλτσα σόγιας
2 φλιτζάνια νερό (360 ml)
20 γρ. μαιντανό η βασιλικό

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σ ένα μπολ και ρίχνουμε νερό να το σκεπάσει.Το αφήνουμε να φουσκώσει 10-15 λεπτά.Το στραγγίζουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο.Μόλις λιώσουν βάζουμε το ρύζι.Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό αλατίζουμε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
Σ ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο,μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το κρέας και ανακατεύουμε καλά να σωταριστούν.

Προσθέτουμε το λάχανο,την πιπεριά ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ,αλάτι, πιπέρι.Ρίχνουμε και το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας,το νερό τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε σε μερίδες και απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόψωμα. Το άρωμά τους θα πλημμυρίσει το σπίτι σας και η απαλότητά τους τον ουρανίσκο σας 😍
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι μπαχαράτο με πουρέ πατάτας