Το μοσχαράκι με πατάτες σε σάλτσα σόγιας είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του τρυφερού κρέατος με την αρωματική γεύση της Ασιατικής κουζίνας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή φέρνει στο τραπέζι μας μια εξωτική νότα που εμπλουτίζει την παραδοσιακή μαγειρική. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παρασκευή είναι ιδανική για τις στιγμές που θέλουμε κάτι διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα οικείο.


Υλικά και Ποσότητες

  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 φλιτζάνια Sprite
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3-5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση της Συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνω σε ένα μεγάλο τηγάνι τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα, τα σοτάρω μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρό ροδαλό χρώμα.

Μετά από αυτό, ρίχνω τα κύβους του μοσχαριού στο τηγάνι και τα αλατοπιπερώνω καλά. Συγχρόνως, μαγειρεύω το κρέας μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, προσθέτω τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζω το σοτάρισμα. Παράλληλα, ανακατεύω μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας με τη σάλτσα.

Ακολούθως, ρίχνω το Sprite, τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης και λίγη καστανή ζάχαρη. Έπειτα, ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Επιπρόσθετα, προσθέτω το ξύδι και καλύπτω το τηγάνι με το καπάκι. Στη συνέχεια, αφήνω τη συνταγή να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Παράλληλα, αφαιρώ τους αφρούς που σχηματίζονται και ανακατεύω περιστασιακά.

Έπειτα, προσθέτω το μισό φλιτζάνι νερό για να εμπλουτίσω τη σάλτσα. Κατόπιν, ρίχνω τις πατάτες και το υπόλοιπο πιπέρι. Συγχρόνως, ανακατεύω μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες με τη σάλτσα. Μετά, σκεπάζω πάλι και συνεχίζω να σιγοβράζω μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει.

Τέλος, συνεχίζω να σιγοβράζω ακάλυπτα μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την ιδανική υφή. Στη συνέχεια, σερβίρω το νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες σε σάλτσα σόγιας και το απολαμβάνω.

Χρήσιμα Tips

Πρωτίστως, συνιστώ να επιλέγετε μοσχάρι κατάλληλο για σιγομαγείρεμα, όπως σπάλα ή μπούτι. Επιπλέον, μην βιάζεστε κατά το ροδίσιμο του κρέατος, καθώς αυτό δίνει πλούσια γεύση στη σάλτσα. Επίσης, αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη καστανή ζάχαρη. Παράλληλα, το πιάτο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το αφήσετε να “ξεκουραστεί” για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Τέλος, συνοδεύεται τέλεια με ρύζι στον ατμό που απορροφά την υπέροχη σάλτσα.


Χρόνοι Παρασκευής

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 75 λεπτά

 

Subscibe kai find more delicious recipes here