Η Μοσχαρόσουπα Βραστό είναι η αγαπημένη μου και η πιο θρεπτική σούπα με λαχανικά, καθώς αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χρόνου, άρα την φτιάχνω πολύ συχνά για όλη την οικογένεια. Επειδή μαγειρεύεται στη χύτρα ταχύτητας, γίνεται πολύ γρήγορα και το κρέας βγαίνει απίστευτα μαλακό και ζουμερό, γι’ αυτό σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, ώστε να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο και μοσχομυριστό πιάτο χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μοσχαρόσουπα Βραστό
Φτιάξτε την αγαπημένη και θρεπτική Μοσχαρόσουπα Βραστό! Μία εύκολη συνταγή με μοσχαρίσιο ποντίκι και λαχανικά στη χύτρα, ιδανική για τις κρύες μέρες.
Ingredients
- 1300 γρ. - μοσχαρίσιο ποντίκι
- 3 - καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 - κρεμμύδια ξερά κομμένα σε τέταρτα
- 1 - σελινοριζα (τα φύλλα και η ρίζα)
- 2 - πατάτες κομμένες σε τέταρτα
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού - ελαιόλαδο
- 1 κσ - νοστιμιά λαχανικών Bio (ή λαχανικών)
- 1 - δαφνόφυλλο
- (όσο χρειαστεί) - μαυροπίπερο
- 1/2 λεμόνι η ενός - χυμός λεμονιού
- 1-2 κουταλιές της σούπας (ή ανάλογα) - κορν φλάουρ (Προαιρετικά, για πύκνωση)
Instructions
Το Βράσιμο του Κρέατος.
Βάζω το μοσχαρίσιο ποντίκι να βράσει στην κατσαρόλα της χύτρας ταχύτητας. Καθώς βράζει, το ξαφρίζω σχολαστικά, για να απομακρύνω όλες τις ακαθαρσίες, ώστε να γίνει ο ζωμός μου καθαρός.
Προσθήκη Λαχανικών και Μπαχαρικών.
Έχω πλύνει και χοντροκόψει τα λαχανικά μου: τα καρότα, τα ξερά κρεμμύδια, τη σελινορίζα (φύλλα και ρίζα) και τις πατάτες. Τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Συμπληρώνω μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, μία κουταλιά της σούπας νοστιμιά λαχανικών Bio και το δαφνόφυλλο.
Μαγείρεμα και Χύλωμα.
Κλείνω το καπάκι της χύτρας και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που ανέβει η βαλβίδα. Αποσύρω την κατσαρόλα από την εστία και αφήνω να κρυώσει καλά, ώστε να ανοίξω με ασφάλεια το καπάκι. Προσθέτω τον χυμό από μισό λεμόνι ή από ένα ολόκληρο, ανάλογα με το πόσο ξινή τη θέλω. Για πιο χυλωμένη την σούπα, πολτοποιώ μερικά κομμάτια πατάτες, αλλιώς μπορώ να προσθέσω μία με δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νεράκι. Παίρνει δύο με τρεις βράσεις, έπειτα έχει χυλώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα, πεντανόστιμη και μοσχομυριστή.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











