Οι μελιτζάνες Ογκρατέν

Τα συστατικά

200 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι
3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς την φλούδα)
2 μιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
4 Μελιτζάνες
300ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + μαύρο πιπέρι
50γρ Βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι
Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε και τον κιμά και το αφήνομε μέχρι να γίνει καφέ.
Ρίχνουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν λίγο και στην συνέχεια και την ντομάτα και αφήνουμε
να βράσουν όλα μαζί, αλατίζουμε, και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί (σε παρτίδες αν δε χωρούν) στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε να μαλακώσουν όχι παρα πολύ (ή σε τηγάνι με μισό κουταλάκι λάδι να πάρουν χρώμα)
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σε μία άλλη βράζουμε το γάλα.
Ρίχνουμε 1 κσ γεμάτη αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καφέ.
Προσθέτουμε 1 κγ αλάτι και πιπέρι στο γάλα.
Μόλις ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το γάλα μέσα στο βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το 1/4 από τις μελιτζάνες σε ένα στρώμα , μετά απλώνουμε το 1/3 της γέμισης και το 1/4 της κρέμας με το γάλα.


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με μία στρώση μελιτζάνας και από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα .
Τρίβουμε το κίτρινο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣΟΚόλαση σε κάθε μπουκιά: Παστάκια μπισκότου που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΤα ανατολίτικα Σεκέρ Παρέ