Τα μουστοκούλουρα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που μας θυμίζει αρώματα φθινοπώρου.
Αυτή η συνταγή θα σας οδηγήσει βήμα-βήμα στη δημιουργία αυτών των υπέροχων μουστοκουλουρων, τα οποία είναι ιδανικά για το απογευματινό σας καφέ ή ως συνοδευτικό σε μία φιλική παρέα. Ας ξεκινήσουμε!
Υλικά:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
200 ml πετιμέζι
125 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμός πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σ’ένα μεγάλο μπολ κοσκινισα το αλευρι γ.ο.χ. με μπέικιν.
Προσθεσα κανελα και τριμμένο γαρύφαλλο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το πετιμεζι με το ελαιολαδο .
Τέλος σε ένα τρίτο μπολάκι ανακάτεψα χυμό πορτοκάλι με μισό κ.γ.σοδα.
Εριξα το πορτοκάλι στο μπολ που έχω το πετιμέζι,ανακάτεψα και σιγά σιγά έριξα τα υγρά στα στερεά υλικά μου.
Ανακατεψα με κουτάλι και μετά ζυμωσα λίγο με τα χέρια μου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Επλασα μικρά κουλουράκια, ήθελα να γίνουν πολλά και τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλειψα πετιμέζι από επάνω.Πασπαλισα ζάχαρη γιατί στη ζύμη δεν έχω βάλει καθόλου και έψησα στους 170 β.αερα για 20 λεπτά!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου